Κατηγορία έργου: 
Περιγραφή έργου: 

GINO - Greek Innovation and sustaiNable tOurism

Περιγραφή έργου:

Στα πλαίσια του έργου θα δημιουργηθεί μια τουριστικού ενδιαφέροντος εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα για τις περιοχές Ημαθία και Πιερία. Οι δύο αυτοί νομοί της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν πλούσια Ιστορία (Αρχαίες Αιγές, ανασκαφές Μακεδονικών τάφων, Σχολή Αριστοτέλη), Θρησκεία (το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες, μοναστήρια), Φύση (ποταμοί, βιότοποι, εθνικά πάρκα), δυνατότητες δραστηριοτήτων (πεζοπορία, ποδηλασία , σκι, ορειβασία), αμπελώνες, οινοποιεία (22 συνολικά), και πολιτισμό.

To GINO στοχεύει στις ανάγκες του ταξιδιώτη να ακολουθήσει τις τάσεις του αργού και βιώσιμου τουρισμού, προωθώντας την τοπική και περιφερειακή τουριστική βιομηχανία (καταλύματα, καφέ και εστίαση, τοπικά μαγαζιά).

Μέσω της εφαρμογής ο ταξιδιώτης θα έχει πρόσβαση σε τουριστικά πακέτα πρακτορείων καθώς επίσης και πληροφορίες και. καθοδήγηση σε διαδρομές, μονοπάτια, σημεία ενδιαφέροντος (POIs), δραστηριότητες, επιχειρήσεις και παρόχους προϊόντων και υπηρεσιών της τοπικής κοινότητας. Μέσω της εφαρμογής, ο ταξιδιώτης μπορεί να περιηγηθεί στα σημεία ενδιαφέροντος, με φωτογραφίες, βίντεο, μαζί με τη δυνατότητα «επαυξημένης πραγματικότητας» (AR). Θα υπάρχει πρόσβαση σε πληροφορίες τοπικών εκδηλώσεων, όπως φεστιβάλ, μουσικές συναυλίες ή/και καρναβάλια. Επιπρόσθετα οι προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντα του χρήστη θα καταγραφούν ώστε να προταθούν κατάλληλες διαδρομές και σημεία ενδιαφέροντος που μπορούν να επισκεφτούν.

 

Χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ENI CBC Med